Архів заходів

вівторок, 12 березня 2013 р.


Літературно-мистецький вернісаж

«Шлях до Тараса»

 Мета: розширити і поглибити знання учнів щодо життєвого та творчого шляху Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка; виховувати любов до нашого народу, його традицій, минулого і сучасного.

З місяцем березнем пов’язана важлива подія для українців. Традиційно святкують у березні Шевченківські дні -  199 років пройшло від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. З цієї нагоди до читальної зали Центральної дитячої бібліотеки 12 березня 2013 року завітали учні 8-з, 6-а класів ЗОШ №2, ЗОШ № 9 на літературно-мистецький вернісаж «Шлях до Тараса».

Мершук Олена Сергіївна познайомила присутніх із біографією Кобзаря. Відео «Обличчя української історії» Тарас Шевченко доповнило розповідь бібліотекаря. Для дітей було цікаво дізнатися, що твори Кобзаря видавались за кордоном понад 300 разів і перекладалися на 147 мов світу, композиторами складено понад 500 музичних творів на вірші українського генія,  а   його живописна спадщина налічує  близько 1200 робіт. На честь поета  названо малу зіркову  планету "Кобзар", яку відкрив 20 грудня 1976 року  українським астроном Миколою  Чорних.

У світі зведено більше ніж 100 пам’ятників Тарасу Шевченку, зокрема в США, Канаді, Італії, Аргентині, Франції. Деякі з пам’ятників присутні побачили під час мультимедійної презентації «Світові пам’ятники Кобзарю».  Не всі знали, що в Павлоградському  районі  селі Кочережки в минулому році також встановлено бюст Шевченку Т.Г. Презентацію продовжила вікторина «Шевченкознавці», питання якої виявилися не складними для присутніх користувачів, а виставка-портрет «Дзвенять Кобзареві струни» дала можливість познайомитись з матеріалами по згаданій темі. По закінченні заходу діти впевнилися, що шлях до Тараса Григоровича Шевченка – це шлях до розуміння.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар