Архів заходів

вівторок, 22 жовтня 2013 р.


"Солдати безсмертя"

/відео  перегляд/

21 жовтня 2013 року в дитячій бібліотеці відбулася    відео презентація  «Солдати безсмертя»   присвячена  річниці однієї з найбільш кровопролитних битв за всю історію людства - 70 років Битви за Дніпро.  На цю зустріч були запрошені учні 8-а класу ЗШ №2.  Юні користувачі переглянули підготовлений відеоматеріал про форсування Дніпра.  Битва була однією з наймасштабніших і найкривавіших воєнних операцій світової історії. Оцінки кількості загиблих різняться між 1,7 та 2,7 млн. Одні з самих кровопролитних боїв відбулися на території Дніпропетровської області. За чотиримісячну кампанію Червоної армії проти Вермахту вся Лівобережна Україна була відвойована у німецьких сил, радянські війська заволоділи кількома плацдармами на правому березі Дніпра та відвоювали Київ.
Поразка Вермахту була повною, бо попри те, що він ще контролював більшу частину правобережної території України, обидві сторони розуміли, що подальше повне визволення України та Білорусії від німців лише справа часу. Після Битви за Дніпро поразка Німеччини у війні була неминучою.
Понад 2 тисячі учасників Битви за Дніпро присвоєно звання Героя Радянського Союзу, десятки тисяч були нагороджені орденами та медалями СРСР.

 Під час огляду  виставки «За рідні береги», яка приурочена до цієї великої події,  учні познайомилися із трагічними сторінками Великої Вітчизняної війни та вшанували пам'ять загиблих солдат, які відстояли мир.

 Слід  відзначити, що серед учасників Битви за Дніпро були і  наші земляки. Чотири ветерани  тієї визначної битви  проживають в нашому місті і досьогодні. Це Володимир Шевченко, Степан Задорожний, Іван Розпусний і Микола Молчанов. Павлоградці пишаються своїми земляками.

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар