Архів заходів

неділя, 27 жовтня 2013 р.


Документальний фільм, присвячений визволенню Павлоградщини, переміг на міжнародному фестивалі


 
Журі XVIII Міжнародного фестивалю телерадіопрограм «Калинові острови» присудило перше місце в номінації «Краща публіцистична програма до 70-річчя Великої Перемоги» документальному фільму «Серце України. Павлоградська Увертюра», продюсером якого виступив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, повідомили у прес-службі політика, інформують УНН.

Цей фільм присвячений визволенню Павлоградщини в ході Донбаської операції і є першою частиною п’ятисерійного циклу «Серце України».
«Хочу відзначити високий рівень робіт, наданих в конкурсній програмі фестивалю.
 Сьогодні регіональні телерадіокомпанії виробляють продукт, який часто не випускають і на національному рівні. Це дитячі, культурологічні, пізнавальні, документально – краєзнавчі програми. Це програми для людей і про людей конкретного регіону. Тому на регіональних телерадіокомпаніях лежить велика відповідальність і важлива місія – у деталях донести все, що відбувалося і відбувається у вашому регіоні, до кожного глядача і слухача», – сказав на церемонії відкриття фестивалю віце-прем’єр.
Зазначимо, що цикл «Серце України» є вже четвертим документальним проектом, спродюсованим Олександром Вілкулом за участю сценариста і режисера – постановника Олексія Зотикова. Цикл складається з 5 фільмів, кожен з яких розповідає про одну з основних наступальних операцій, в ході яких 70 років тому була звільнена Дніпропетровщина.
Фільми знімалися на території України та Німеччини. В них зібрані живі свідчення учасників і очевидців подій – від воїнів-визволителів до «дітей війни».
Зазначимо, що у номінації «Краща публіцистична програма до 70-річчя Великої Перемоги» змагалися 8 конкурсних робіт. Робота «Серце України. Павлоградська увертюра» набрала найвищий бал «5,0» і стала кращою у цій номінації. Друге місце зайняла Брестська ТРК (Білорусія) з роботою «Червоний берег», а третє – Полтавська ОДТРК з роботою «Серце Меморіалу».



Немає коментарів:

Дописати коментар