Архів заходів

пʼятницю, 27 жовтня 2017 р.

«Діалог культур»
/літературно-музичний вечір/

Дружба між народами, державами, культурами і окремими особами може надихнути на зусилля із забезпечення миру і дає можливість побудувати мости між суспільствами, які шанують культурну різноманітність.
Всі ми знаємо, що Україна  – країна інтернаціональна, загалом в Україні проживає 110 народностей. Щоб блище познайомитись із звичаями, традиціями та культурою тих народів, які проживають пліч-о-пліч з нами на території нашого міста, 26 жовтня в Дитячій бібліотеці в рамках проекту «Взаємодія – КРОК ДО ДІЙ!» пройшло свято «Діалог культур».
Мелодійну Україну представила Уставицька Наталія, яка заспівала пісню «Одна родина», що одразу обєднала усіх учасників. А Куликова Олена зворушила всіх своїми особистими віршами про любов до своєї малої батьківщини Авдіївки та України.


Нашого найближчого західного сусіда Польщу представляли члени громадської організації «Спілка поляків» - Вікторія Єровенко та Наталія Чайка, які розповіли про культуру цієї країни, але найбільшу зацікавленість у студентів, присутніх на святі, викликало запитання про особливості здобуття освіти у Польщі.
Європейську державу – Грецію – представляла голова громадської організації «Центр ділових та культурних зв‘язків Україна-Греція «Анатолія» Гелена Анатоліївна Новогродова. Можливо, центр, який нещодавно відкрився, стане ще одним місточком до взаєморозуміння та співпраці між греками та павлоградцями.
Східну «країну вогнів» - Азербайджан представляв Максуд Шукюров – голова громадської організації «Конгрес Азербайджанців м.Павлограда». Він наголосив на тому, що є багато спільного між нашими країнами і в історії, і в житті,  закликав любити та шанувати Україну, пишатися нею і цінувати.
Наше спілкування стало по-домашньому теплим і розширило коло нашого дружнього спілкування. Всі обмінялись телефонами для подальшого спілкування та зустрічей.




Немає коментарів:

Дописати коментар