Архів заходів

пʼятницю, 6 жовтня 2017 р.

Дружня зустріч
«Білий кінь»
/Перший шаховий  міні – турнір/
Завдяки партнерству з МОМ дитяча бібліотека придбала  шашки та шахи. І ось він початок новій традиції - дружні інтелектуальні змагання.
Цю гру називають інтелектуальною, спортивною, а дехто вважає, що це навіть не гра, а ціле мистецтво. Ті, хто справді захоплюються шахами та шашками, переконані, що в них неможливо грати рік-два чи п’ять, бо в них грають усе життя, постійно відкриваючи щось нове. Як стверджують дослідники, шахи виникли в Індії за кілька сотень років до нашої ери. Проте й сьогодні вони дуже популярні у світі, зокрема серед дітей та дорослих.


Шахи та шашки розвивають посидючість, рішучість, виваженість, вчать приймати рішення, робити певний розрахунок. Бо і в житті доводиться приймати рішення з розрахунком на кілька кроків чи навіть на подальшу перспективу. Люди, які займаються інтелектуальними видами спорту, більш виважені в ухваленні рішень.

   Юні першопроходьці – інтелектуали з користю провели час в бібліотеці. Відео знайомство з історією виникнення шахів та шашок,  методичною літературою та перші спроби гри подарували  дітям  радість творчості і водночас стали ефективним інструментом розумового розвитку. А бібліотекарі зробили зі свого боку все можливе, щоб гра проходила в комфортних умовах.



Немає коментарів:

Дописати коментар