Архів заходів

понеділок, 15 січня 2018 р.

Скрап-майстерня
Свята продовжуються! Ми разом зустріли у Дитячій бібліотеці Новий рік та Різдво і вирішили, що Старий Новий рік теж будемо святкувати разом. Тож 14 січня усі бажаючі прийшли до святкової скрап-майстерні, щоб зробити власними руками подарунки для своїх рідних, в рамках проекту «Взаємодія – КРОК До ДІЙ!».
Захопившись процесом створення вітальної листівки, ми згадували традиції святкування Старого Нового року, історію його виникнення та народні прикмети.



Вечір напередодні Старого Нового року збігався з українським народним святом Маланки. За традицією, на Меланки (13 січня) готували ситну їжу до вечора, тому його ще називали Щедрим. Після вечері, щоб залагодити якийсь конфлікт, сусіди йшли один до одного миритися, щоб “Новий рік зустріти в світі і згодою”.



 Обов’язковими частуваннями на столі в цей день були: пироги, вареники з сиром, страви зі свинини, млинці, різні ковбаси. На ранок наступного дня (14 січня) молодь проводила щедрування і посівання (що прийнято і в наш час), і просила у господарів будинку смачні дари…



На нашому святі народну щедрівку нам заспівав Максим Смик. Він старанно виготовляв вітальну листівку для своєї матусі і з радістю поніс її додому. З рештою усі наші листівки опинились у руках тих, для кого ми їх робили, та принесли нам усім купу позитивних емоції!





Приходьте до скрап-майстерні!!!! Ми чекаємо на вас!!!!













Немає коментарів:

Дописати коментар