Архів заходів

вівторок, 15 жовтня 2013 р.


«Подорож козацькими стежками»

/гра-мандрівка/


14 жовтня 2013 року відзначається Свято Покрова Пречистої Богородиці та День українського козацтва. Православне свято Покрова Пречистої Богородиці з давніх давен зміцнювало в душах козаків надію на опіку і заступництво Матері Бога Живого. Саме в цей день відбулася гра-мандрівка «Подорож козацькими стежками» у старшій читальній залі Центральної дитячої бібліотеки. Бібліотекарі познайомили учнів 8-а класу ЗШ №2 з героїчною сторінкою історії нашого народу, розповіли цікаві факти та легенди. Розповідь бібліотекарів доповнив перегляд відеосюжету «Історія назви козацького чуба».  Крізь століття лине слава українських козаків, українці пишаються спортивними традиціями козацтва. Щоб відчути себе справжніми козацькими нащадками, юні 
користувачі прийняли участь в інтелектуально-спортивному марафоні  «Козацькі змагання».













Діти розділилися на дві команди: «Козацький курінь» та «Козацька чайка». Завдання були різноманітні: це колективний малюнок козака, змагання отаманів на швидкість, ерудит-вікторина. Справжнім патріотичним дійством стало нагородження найспритнішого отамана в козацькому вбранні. Учасники марафону з поставленими завданнями впоралися добре. А гарний настрій став винагородою всім присутнім. Огляд книжково-ілюстративної виставки «Степові лицарі України» познайомив дітей з літературою з історії українського козацтва.

2 коментарі:

  1. Українське козацтво - це прикраса історії українського народу. Наш край пережив події, про які підростаюче покоління повинно не лише знати, а й бути гідними нащадками козаків.

    ВідповістиВидалити