Архів заходів

пʼятницю, 18 березня 2016 р.

Кіноклуб Docudays UA
     «Свіжим поглядом» відкрито!

17 березня у Дитячій бібліотеці відбулось свято - відкриття кіноклубу Docudays UA «Свіжим поглядом»!
Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA - це найбільший міжнародний фестиваль документального кіно в Україні.  Він проходить щорічно протягом останнього тижня березня у Києві. А павлоградські школярі, завдяки виграному бібліотекарами гранту, зможуть переглянути найкращі фільми із колекції фестивалю у бібліотеці.


На перший кінопоказ фільму «Трудний» режисера Миколи Бондарчука завітали учні 7 класу ЗШ №3.
Герой фільму - український підліток, у якого є мати і дід, але він живе в притулку для сиріт «Місто сонця». Як таке могло статися? Існує така проблема в Україні - діти-сироти при живих батьках? Які права хлопчика були порушені? Та як допомагає держава, суспільство таким дітям? На ці та інші запитання шукали відповіді учні разом з бібліотекарами та запрошеними на свято експертами: юристом Павлоградського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Глібом Валерійовичем Глєбовим та старшим інспектором сектору молодіжної превенції Павлоградського відділу поліції Євгеном Валерійовичем Анцибор. 



Для більш чіткого розуміння прав людини Гліб Валерійович підготував для присутніх «правові» завдання, а Євген Валерійович пояснив до кого, і у які організації діти можуть звернутись у разі порушення їх прав.



 На згадку про зустріч учні отримали у подарунок «Пам’ятку про права дитини», а найбільш активних  нагородили свідоцтвом «юного юриста».





1 коментар: