Архів заходів

суботу, 16 вересня 2017 р.

«Я зростаю разом з містом»
/година–репортаж/
13 вересня, напередодні Дня міста, на годину-репортаж до Дитячої бібліотеки завітали учні 5 класу ЗШ№2.
Запрошена на зустріч журналіст незалежного порталу Павлоград dp.ua Тетяна Волкова познайомила дітей з військовим минулим нашого міста, продемонструвавши створений нею та павлоградцем - студентом Дніпропетровського коледжу культури і мистецтв (ДККіМ) Богданом Жадан відеоролик «Військова слава Павлограда», який розповідає про будівлі старовинних гусарських казарм, розташованих майже у центрі міста. На жаль, подивитись на ці казарми тепер можливо лише на відео – вони майже повністю зруйновані, тож кадри відеоролика вже стали історією…

А бібліотекари, в свою чергу, продемонстрували присутнім відеоролик, створений Дитячою бібліотекою та учнем 8 класу ЗШ №15 Турком Данилом  в рамках сімейного краєзнавчого медіа-проекту «Вулиці міста Павлограда», який познайомив усіх з історією провулка Голубицького.

У цей день читачі дізнались і про сучасних відомих павлоградців. Саме у Павлограді народились сценаристи та режисери – брати Максим та Вадим Свєшникові, яким належать такі відомі анімаційні проекти, як «Ілля Муромець та Соловей Розбійник», «Добриня Никитич і Змей Горинич», «Снігова королева».  В 2016 році наш земляк важкоатлет Дмитро Сухоцький вже вдруге зайняв перше місце на Чемпіонаті Європи. А  павлоградка Маряна Соболь вражає своїм голосом   весь світ у  цирку Du Soleil.

Немає коментарів:

Дописати коментар