Архів заходів

четвер, 7 грудня 2017 р.

«Премудрості Феміди»
/правові сходинки/
З давніх давен перед людьми поставало питання, що вони можуть робити, а що не можуть, що вони повинні робити, а що не повинні. Дискусії та бесіди на цю тему продовжувались довго, і згодом нарешті виникли такі поняття, як права та обов’язки людини. 
Саме про них разом з юристом Павлоградського  центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Глєбом Валерійовичем Глєбовим ми і розмовляли на правових сходинках у Дитячій бібліотеці.



Поділивши учнів 6 класу ЗШ№17 на команди, Глєб Валерійович у ігровій формі пояснював присутнім базові правові поняття. Ми говорили про права та обов’язки людини, Декларацію прав людини та Конституцію України, про кримінальну відповідальність за крадіжку, грабіж або шахрайство. Юрист також підняв такі гострі питання, як рабство та дискримінація, включаючи насильство та дискримінацію, пов’язані з гендером.  Він наголосив, що насильство у нашій країні неприпустимо. І навчав нас своїм правам на простих життєвих прикладах.



Ми всі настільки поринули у «правовий» світ, що зовсім не помітили, як пройшов час, і «Премудрості Феміди» закінчились. Усі команди отримали сертифікати «Юному юристу» і у гарному настрою пішли додому, дякуючи Глебу Валерійовичу за цікаво та корисно проведений час.




 









Немає коментарів:

Дописати коментар