Архів заходів

субота, 26 жовтня 2013 р.


«Харчування – це важлива складова здоров'я» 
 /бібліорозслідування/

23 жовтня 2013 року  в старшій читальній залі Центральної дитячої бібліотеки відбулась зустріч з шестикласниками ЗОШ №1 та їх класним керівником Жанною Михайлівною Шаталіною.  Діти були запрошені на бібліорозслідування «Харчування – це важлива складова здоров'я». Кожна зустріч з цим класом це свято задоволення та радість спілкування. Діти прийняли активну участь у розгадуванні  кросворду «Здоров’я». Вони активно відповідали  на питання та швидко відгадали  ключове слово – «Вітаміни», що є основою здорового збалансованого харчування. Сподобалась учасникам  гра «Відгадай-ка», в якій потрібно було назвати сусіда молочного продукта.  Найбільше  зацікавило дітей саме бібліорозслідування. Юні дослідники розділилися на дві команди та отримали «Таблицю шкідливих харчових домішок».














У представлених продуктах, які відносяться до  фаст фуду, а саме сухариках, чіпсах, пляшках газованої води та жуйки  потрібно  було дослідити наявність шкідливих хімічних домішок. Шестикласники показали свою обізнаність, активність та командну роботу при виконанні цього завдання. Для закріплення матеріалу діти переглянули відео презентацію про здорове харчування.  Під час заходу бібліотекарі зробили огляд книжкової виставки «Абетка здоров’я».





На згадку про зустріч  клас отримав пам'ятку «Золоті правила харчування».


 



 

2 коментарі:

  1. Цікаве та корисне бібліорозслідування ви провели з шестикласниками, саме під час самостійного розслідування діти якнайкраще запам'ятовують корисну інформацію.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо за коментар. Ми беремо за принцип роботи з дітьми слова Конфуція: "Те,що я чую,я забуваю.Те,що я бачу,я пам'ятаю.Те,що я роблю,я розумію"

    ВідповістиВидалити