Архів заходів

суботу, 18 листопада 2017 р.

«Скільки народів
стільки і казок»
/пульт-літературний/
За морями, за лісами, за високими горами, там, куди ледарям немає дороги, а тим, хто любить казки, вона завжди відкрита, розташоване Казкове королівство. Мешкає там дивний народ - герої наших улюблених казок.
Саме у подорож по Казковому королівству на пульт-літературний17 листопада запросила Дитяча бібліотека  усіх бажаючих,  в рамках проекту «Взаємодія – КРОК ДО ДІЙ!».

Адже казка - це не просто чиясь вигадка, це духовна спадщина багатьох поколінь. За кожною казкою стоїть її творець - народ з його радощами і болями, клопотами й сподіваннями.
І кожна людина, повертаючись думками у далеке дитинство, згадує найперші казки, які вчили творити добро і мужньо протистояти злу, які возвеличували все краще в людині та захоплювали подіями. 

Ми мандрували різними країнами, знайомлячись з казками цих народів. Відвідали батьківщину Х.Г.Андерсена - казкову Данію, опинившись в Німеччині згадали казки  Братів Грімм,  посміялись над дотепним Карлсоном – улюбленим персонажем шведської письменниці Астрід Ліндгрен, і звичайно ж не могли не згадати найулюбленіши українські казки «Котигорошко», «Пан Коцький» та «Кирило Кожум’яка». Діти розповіли присутнім про свої улюблені казки та взяли участь у веселій вікторині "Впізнай героїв казок".

А бібліотекарі наголосили, що казки були і завжди залишаються чарівними провідниками доброти й милосердя, бо в них живе і не вмирає сам народ.



Немає коментарів:

Дописати коментар